All Round

Vuonohevosten all round

Järjestelmällisen all round -palkitsemisen yhdistys otti käyttöön vuonna 2016. All round -palkitsemisen kautta yhdistys haluaa tuoda paremmin esiin rodun monipuolisuutta ja nostaa esiin ne ihmiset, jotka kouluttavat ja käyttävät hevosiaan monipuolisesti.

All round -palkitsemissäännöt

All round -mestaruus

Sama ratsastaja ja ajokuski osallistuu samalla vuonohevosella neljään lajiin viidestä. Lajit ovat kouluratsastus, esteratsastus, käyttöratsastus, valjakkoajo ja käyttöajo vuonohevosten mestaruuskilpailujen mestaruusluokissa. Ratsukolla/valjakolla tulee olla mestaruusluokasta hyväksytty tulos*.

All round –vuonohevonen

Vuonohevonen osallistuu neljään lajiin viidestä eri ratsastajilla ja ajokuskilla. Lajit ovat kouluratsastus, esteratsastus, käyttöratsastus, valjakkoajo ja käyttöajo vuonohevosten mestaruuskilpailujen mestaruusluokissa. Ratsukolla/valjakolla tulee olla mestaruusluokasta hyväksytty tulos*.

*All round –mestarilla/vuonohevosella tulee olla ainakin yksi hyväksytty tulos ajossa Suomen Vuonohevosyhdistys ry:n vuonohevosten mestaruusluokaksi määrittelemässä kilpailuluokassa. Mikäli ajoluokkaa ei ko. vuonna ajettaisi mestaruusluokkana (alle 3 osallistujaa), voidaan luokan tulos silti huomoida all round –pisteissä.

Hevosen tulee olla rekisteröity Suomen Hippokseen vuonohevosena ja sillä on oltava 5 todistetusti tunnettua sukupolvea. Ratsastaja ja ajokuski ovat Suomen vuonohevosyhdistys ry:n jäseniä. (SVHY:n osallistumissäännöt koskien vuonohevosten mestaruuskilpailuihin osallistumista)

Laskentatapa eri lajeissa ja all round mestaruuksissa:

Sijoituspisteet + lisäpisteet yhteensä tekee kokonaispisteet jokaisessa luokassa. All round -pisteet saadaan, kun lasketaan yhteen pisteet 4:stä luokasta. Yhden luokan pisteet lasketaan seuraavasti:

Sijoituspisteet: No 1 saa pisteet osaanottajien määrän mukaan, no 2 saa pisteet osallistujien mukaan minus 1 piste, jne. Lisäpisteet annetaan 1/4 luokan parhaille osallistujille. Esim. lisäpisteet on 3, 2 ja 1 kolmelle parhaalle.

Esimerkki, kun 10 osallistujaa

Sijoitus  Sijoituspisteet  Lisäpisteet  Kokonaispisteet
no 1             10                       3                     13
no 2             9                         2                     11
no 3             8                         1                       9
no 4             7                         0                       7 jne.

Mikäli on useampi osallistuja samalla pistemäärällä, sijoitus kouluratsatuksessa ratkaisee sijoituksen.

All round –titteliä tavoittelevan tulee ilmoittaa (ilmoittautua) yhdistykselle tavoittelevansa titteliä.

Titteliä tavoittelevan tulee tarvittaessa toimittaa yhdistykselle tiedot/dokumentit kilpailutuloksistaan.

Tittelin myöntämisestä päättää vuosittain yhdistyksen hallitus.

All round -tittelin saaneita/palkittuja

All Round -hevonen kunniamaininta v. 2014:
Gnist varde suoritti 2014 viiden lajin All Roundin osallistuen este-, koulu ja käyttöratsastusmestaruuksiin sekä käyttö- ja valjakkoajomestaruuksien voittaen sekä esteissä, että valjakossa.

2016 All Round -hevonen Kotalan Glimrende Rosa:
Kotalan Glimrende Rosa suoritti 2016 viiden lajin All Roundin osallistuen este-, koulu ja käyttöratsastusmestaruuksiin sekä käyttö- ja valjakkoajomestaruuksien voittaen sekä koulussa, että käyttöajossa ja saavuttaen hopeaa esteissä.

2016 All Round -mestaruus Anniina Poikela:
Anniina suoritti neljän lajin All Roundin. Hän kilpaili hevosella Kotalan Glimrende Rosa este-, koulu- ja käyttöratsastusmestaruuskilpailuissa, sekä käyttöajokilpailuissa.

Vuosina 2017, 2018 ei All Round palkittuja.

Vuonna 2019 All Round palkittu oli Hannamaija Yli-Tokko hevosellaan Manolito Foss.

Vuonna 2020 ei All Round palkittuja.